Vad är permanent makeup?

Permanent makeup, även känd som kosmetisk tatuering eller mikropigmentering, är en populär kosmetisk procedur som innebär att man applicerar pigment på huden för att efterlikna makeupens utseende. Traditionell makeup applicerar man dagligen medan permanent makeup designad för att hålla i flera år.

Permanent Makeup
Permanent makeup innebär användning av specialiserade tekniker och pigment för att skapa långvariga kosmetiska effekter. Processen börjar vanligtvis med en konsultation, där kunder diskuterar sin önskade look med en utbildad och erfaren permanent makeupartist. Konstnären använder sedan en liten handhållen enhet utrustad med nålar för att implantera pigmentet i hudens dermis. Processen liknar man ofta med tatuering. I permanent makeup använder man speciellt framtagna för kosmetiska ändamål.
 
Proceduren som kan utföras i olika former, alla är beroende på kundens preferenser och önskade resultat. En populär procedur är ögonbrynstatuering, vilket innebär att förstärka eller omforma brynen för att skapa ett mer definierat och symmetriskt utseende. En annan vanlig procedur är eyeliner-tatuering, som kan ge en illusion av fylligare, mer definierade fransar. Lip liner tatueringar är också populära eftersom det förbättrar formen och färgen på läpparna, vilket gör att de ser yngre och mer levande ut. Dessa program kan anpassas till kundens individuella egenskaper och preferenser, vilket resulterar i naturliga och varaktiga förbättringar.

 

Fördelar med permanent makeup

En av de främsta fördelarna med permanent makeup är att det sparar tid. Med permanent makeup behöver du inte längre lägga tid på att applicera och applicera traditionell makeup varje dag. Detta är särskilt fördelaktigt för dig med en hektisk livsstil eller begränsad tid på morgonen. Dessutom kan permanent makeup hjälpa dig att bibehålla en strålande look hela dagen utan touch-ups.

Dessutom kan kosmetisk tatuering avsevärt förbättra en persons utseende och öka självförtroendet. Genom att skapa ett mer definierat och symmetriskt utseende kan kosmetisk tatuering hjälpa människor att känna sig mer självsäkra och bekväma i sin egen hud. Detta är särskilt fördelaktigt för dem med glesa bryn, ojämna läppar eller glesa ögonfransar. Förmågan att vakna upp med perfekt formade ögonbryn eller definierade ögon kan avsevärt förbättra en persons övergripande självbild. 

Risker med Permanent makeup

Även om permanent makeup har många fördelar, är det viktigt att överväga de potentiella riskerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Att välja en kvalificerad och erfaren permanent makeupartist är avgörande för att säkerställa en säker och framgångsrik procedur. En rekommendation är att undersöka konstnärens meriter, se deras portföljer och läsa recensioner från tidigare kunder.

Dessutom bör individer vara medvetna om de potentiella riskerna med permanent makeup. Dessa inkluderar risken för infektion, en allergisk reaktion på pigmentet och risken att blekna med tiden. Det är viktigt att följa konstnärens korrekta eftervårdsinstruktioner för att minimera dessa risker och säkerställa korrekt läkning. För att bibehålla det önskade utseendet rekommenderas regelbundet användande av touch-ups. Detta då eftersom pigment kommer att blekna med tiden på grund av faktorer som solexponering och naturlig hudpeeling. Permanent makeup erbjuder en bekväm och långvarig lösning för individer som vill förbättra sina naturliga egenskaper.

Konsultation permanent makeup

 

 

 

Det är av yttersta vikt att välja en kvalificerad och erfaren permanent makeupartist. Boka din konsultation med Matilda Birg nedan.

Lär mer om läpptatuering här. Här kan du hitta information om micropigmentering av ögonbryn. Avslutningsvis så erbjuder Matilda Birg även permanent eyeliner