MICROPIGMENTERING AV ÖGONRYN

Naturliga ögonbryn med micropigmentering

Få de ögonbryn du alltid drömt om. Naturligt vackra och med en färg som passar dig.

Man förbättra formen på ögonbrynen med en så kallad stråteknik. Förändra symmetrin och få de ögonbryn du drömmer om med stråtekniken.

Har du glesa strån eller ärr, kan man trolla bort detta med att fylla på med fler strån. Har du glesa strån eller ärr, kan man trolla bort detta med att fylla på med fler strån.

Metoden för kosmetisk tatuering av ögonbryn är skonsam och resultatet blir mer naturligt än vid vanlig microblading Matilda Birg använder sig av den senaste och mest moderna utrustningen, vilket ger bästa möjliga resultat.

En annan teknik är så kallade powder brows. Tekniken är till för dig som är ute efter resultat med en skuggig effekt. Här bygger vi färgen upp från ljust till mörkt till en perfekt Ombre look.

Det är på Beauty Institute i München som Matilda har utbildat sig. Hon har även utbildat på Top Elite Linergist.

ogonbryn kosmetisk tatuering

Hur går en ögonbrynstatuering till?

Under konsultationen får du svar på alla dina frågor och Matilda målar dina bryn med en vanlig brynpenna, så att du som kund får se hur resultatet kommer att bli. Du kan då prova på olika färgskalor, former och konturer innan du bestämmer dig.

Matilda hjälper dig att uppnå det resultat du önskar. Hon skräddarsyr varje behandling efter kundens specifika önskemål. Alla ögonbryn är olika och därför är konsultationen ett viktigt första steg i behandlingen. 

Det fins tyvärr exempel på dåligt gjorda kosmetiska tatueringar. Det kan handla om fel färg, klumpig form eller ärrbildning. Därför är det viktigt att du väljer en behandlare med rätt kunskaper och bra utrustning. Matilda Birg kan forma och skapa vackra bryn, men hon kan även korrigera tidigare behandlingar som inte fallit väl ut.

Under själva behandlingen har Matilda Birg hjälp av en dermograf som är en slags tatueringspenna, som lägger pigmentet ca 0,1 mm under huden. Det gör inte särskilt ont men om man är känslig så finns bedövningssalva att få. Metoden är mycket säker och resultatet blir alltid naturligt. De senast instrumenten inom permanent makeup / PMU, är mycket smidiga att arbeta med.

Micropermenterade ögonbryn
Micropermenterade ögonbryn
Micropermenterade ögonbryn

Boka en kostnadsfri konsultation med Matilda Birg. Under konsultationen går ni tillsammans igenom vilka önskemål du har.

VANLIGA FRÅGOR om micropigmentering av ögonbryn

Hur länge håller permanent ögonbryn?

Pigmenterade bryn (ej microblading) har en hållbarhet upp till 2-3år. Ögonbrynen pigmenteras med super tunna och fina nålar och går inte djupt ner i huden. Pigmenteringen skadar därför inte hyn och lägger sig jämnt och fint. Om det är första gången du gör dina ögonbryn behöver du göra 1 eller 2 behandlingar med cirka 1-2 månader så att pigmentet sätter sig ordentligt. För att hålla stråna levande och fräscha kan det vara en god idé att fylla på brynen cirka var 6:e månad. Detta är dock väldigt individuellt. 

Vilken teknik är bäst för ögonbryn?

Det är viktigt att konsultera med en professionell PMU-artist som kan bedöma din hudtyp och ögonbrynsbehov för att rekommendera den bästa tekniken för dig.

Vad är skillnad mellan pigmentering och microblading av ögonbryn?

Skillnaden är metoden som används och resultatet som uppnås.

Pigmentering är en teknik där pigmentet placeras i översta hudlaget med hjälp av en fin nål med en elektrisk apparat. Detta för att skapa makeupliknande effekter, fylla i ögonbryn, eyeliner eller läppkonturer. Resultatet av pigmenten är oftast mer långvarigt men det kan också behöva underhållsbehandlingar för att bibehålla färgen och formen.

Microblading kan potentiellt skapa ärr. Det är en kosmetisk procedur där små jack görs i huden med hjälp av en liten handhållen kniv eller blad, och sedan fylls dessa jack i med pigment för att skapa tjockare och fylligare ögonbryn. Om proceduren inte utförs korrekt eller om du får en infektion kan ärrbildning uppstå.

Gör pigmentering ont?

Att genomgå pigmentering-procedur och smärtupplevelsen varierar dock från person till person och beror på faktorer som individens smärttröskel.

Gör microblading ont?

Att genomgå en microblading kan vara obehagligt och smärtsam eftersom under proceduren används en manuell handhållaren verktyg för att skapa små snitt i huden och implantera färgpigment.

Hur sköter man tatuerade ögonbryn?

Det är viktigt att inte sminka ögonbrynen under minst en vecka. Smörj in de tatuerade ögonbrynen med en vitamin E-kräm eller den krämen som din PMU-artist rekommenderar. Undvik aktiviteter där du svettas mycket. Du bör också skydda ansiktet mot direkt solljus under cirka en veckas tid.

När ska man inte göra pigmentering?

Du ska ej göra en pigmentering om du är gravid eller ammande. Rådfråga alltid din makeup artist innan du gör en pigmentering. Detta är av yttersta vikt och för diabetiker behöv ett läkarintyg.

Alla individer har naturligtvis olika frågor och funderingar. Tillsammans går vi igenom dina under den första konsultationen. Allt för att du ska känna dig bekväm och trygg i ditt beslut. Anlita alltid en professionell PMU-artist. Och ta referenser!