Om Matilda Birg

founder & creative director

Matilda Birg är född och uppvuxen i Estland och från en ung ålder visade hon ett starkt intresse för skönhet och design. Redan som barn ägnade hon sig åt smink och fokuserade på att framhäva bryn, ögon och läppar med skicklighet. 

Vid 23 års ålder inledde Matilda sin karriär inom skönhetsbranschen som nagelterapeut. Med tiden avancerade hon till att bli fransstylist och utbildade sig sedan inom permanent makeup. Hon riktade sitt intresse mot färg, form och volym, och denna passion präglade hennes arbete.

Under en längre tid arbetade Matilda på exklusiva skönhetssalonger i Kiev, där hennes kunder inkluderade framstående politiker, affärskvinnor och kända artister. Hennes första grundutbildning inom Permanent Makeup markerade starten på en imponerande karriär. Emellertid strävade hon vidare och genomförde en omfattande sjuårig utbildning vid Beauty Institut i München.

Kombinationen av dessa många utbildningar, omfattande erfarenhet från olika behandlingar och hennes genuina intresse för färg och form har resulterat i att Matilda Birg erbjuder några av de mest naturliga och individanpassade permanent makeup-behandlingarna.

När Matilda utför permanent makeup-behandlingar använder hon högkvalitativa pigment och utrustning från företagen Amiea och Long time Linear. Hennes val av produkter ger henne självförtroende när det gäller att leverera individanpassade behandlingar med bästa möjliga resultat. Dessa produkter, som tillverkas i Tyskland, är kända för sin höga standard och det breda utbudet av färger som de erbjuder. 

Specialist Inom micropigmentering

I dagens läge är Matilda verksam på Linné Hudklinik på Östermalm i Stockholm, där hon är en del av ett erfaret och professionellt team som ägnar sig åt skönhetsbehandlingar. Hennes behandlingsrepertoar inkluderar:

  • Puder-ögonbryn
  • Ombre-ögonbryn
  • 3D-stråteknik
  • Pigmentering av läppar
  • Flera varianter av permanent eyeliner

Varje behandling anpassas individuellt för att framhäva varje persons unika skönhet.

Micropigmentering, som Matilda specialiserar sig på, erbjuder en permanent lösning för att förstärka den naturliga skönheten. Det handlar inte om att förändra utseendet, utan snarare om att framhäva och förstärka den naturliga skönheten som redan finns. Läs mer här om vad permanent makeup är.