KOSMETISK TATUERING AV LÄPPAR

Vackra läppar med kosmetisk tatuering

Föreställ dig att du vaknar på morgonen med din makeup redan på plats. Eller så kanske du vill ha fylligare läppar utan att använda injektioner. Läpptatueringar är bra för den som vill ha mer fyllighet utan användning av fillers.

Med hjälp av denna behandling kan du även förstärka och korrigera läpplinjer och vid behov skapa symmetri. Finns i en mängd olika nyanser och nyanser. Förr var det så att du behövde läppenna för tatuering, men nu kan du färga hela läppen och få fantastiska resultat i den nyans du vill ha. Helt naturligt eller din favorit läppstiftstil. Matilda Birg utvecklade sin egen metod och använder ofta olika nyanser för att skapa 3D-effekter. Det ger en mer anpassad ton och skapar fyllighet. Med kosmetiska tatueringar kan du också korrigera och omforma ömtåliga läpplinjer.
 
 
lappar kosmetiskt tatuering

Hur går läpptatuering till?

Du börjar med att boka en kostnadsfri konsultation med Matilda Birg.

Hon färgar dina läppar med en vanlig läppliner så att du kan känna slutresultatet. Du kan kontrollera färgkortet för att planera vilken färg som passar dig. Under konsultationen får du svar på alla dina frågor och du kan berätta vilka resultat du vill uppnå.

Under behandlingen får du hjälp av en dermatograf, som är en tatueringspenna som placerar pigmentet ca 0,1 mm under huden. Det gör inte ont, men om du är känslig kan du sätta lite bedövande kräm på den. Metoden är mycket säker och resultaten är alltid naturliga. Dagens instrument är otroligt flexibla att använda, och med Matildas touch fungerar de med fantastisk effekt. Matilda Birg applicerade pigment över hela läpparna. 

Färgen ser alltid skarpare ut de första dagarna. Därefter bleknar nästan 70 % av färgen bort. Utifrån detta bör behandlingen görs i 2-3 steg så att resultatet blir precis som du önskar. 

Permanent Makeup Läppar
Permanent Makeup Läppar

Hur många behandlingar behövs?

Vanligtvis krävs 2-3 behandlingar för att uppnå resultat fullt ut. Efteråt är det bäst att gå tillbaka till kliniken om ett eller två år för några ”touch-ups”, eftersom en del av pigmentet kommer att släppas efter ett tag. När behandlingen är klar kan du träna, bada, simma eller gråta utan att ta bort 1-3 års färg! En ”touch-up”, det vill säga en påfyllnad, kan du eventuellt behöva göra.

 
Slutresultatet efter ”retuschering” ser naturligt ut, där Matilda arbetar med att accentuera kundens egna nyanser. Det är Matildas mål att varje kund ska lämna kliniken med 100% kundnöjdhet.
 
Matilda Birg finns på Linné Hudklinik på Östermalm, Stockholm (Adress: Linnegatan 35).
 
 

VANLIGA FRÅGOR om kosmetisk tatuering av läppar

Hur går till läpp pigmentering?

 Här är en steg för steg guide om hur läpp pigmenteringen normalt går till:

  1. En konsultation för att diskutera dina förväntningar och önskemål med en professionell skönhetsspecialist.
  2. Du kan välja den färg som passar dina önskemål och din naturliga hudton. Att välja rätt färg är viktigt för att dina läppar ska se naturliga och attraktiva ut.
  3. För färgapplicering används här en tunn mikrobiell nål för att injicera pigment i dina läppar. Nålarna penetrerar endast det ytliga lagret av huden och bygger försiktigt upp färg och kontur för att uppnå önskad effekt.
  4. Efteråt kan läpparna vara svullna, röda eller ömma i flera timmar. Undvik att utsätta dina läppar för direkt solljus och håll dem återfuktade med läppbalsam.
  5. Läpphyperpigmentering kan blekna med upp till 70 %, så flera besök och minst 10 dagars vila kan krävas för att huden ska återhämta sig.
Hur länge håller läpp pigmentering?
 Pigmenteringen av läpparna varar i upp till 2 år. Jag rekommenderar att du förnyar din läppigmentering efter 6-12 månader och upprepar detta varje år. Annars kan den tyvärr blekna bort.
När ska man inte göra pigmentering?

Du ska ej göra en pigmentering om du är gravid eller ammande. Rådfråga alltid din makeup artist innan du gör en pigmentering. Detta är av yttersta vikt och för diabetiker behöv ett läkarintyg.

Alla individer har naturligtvis olika frågor och funderingar. Tillsammans går vi igenom dina under den första konsultationen. Allt för att du ska känna dig bekväm och trygg i ditt beslut. Anlita alltid en professionell PMU-artist. Och ta referenser!